Over LekkerWarm

OVER LEKKER WARM

ZO KRIJG JIJ DE BESTE TWEEDEHANDS NOORSE HOUTKACHEL

RUBEN VAN BREEMEN

Een korte introductie: sinds 2010 speur ik voor jou naar de mooiste en beste houtkachels om die vervolgens een nieuw leven te gunnen. Zo maken we het niet alleen lekker warm bij jou thuis maar dragen we ook bij aan de duurzaamheid.

NOORWEGEN

Ik heb jaren in Noorwegen gewoond en gewerkt. De winters daar zijn erg streng en duren daar langer dan in Nederland. Niet meer dan logisch dat er met veel zorg en aandacht gekeken wordt naar duurzame warmtebronnen.

HOUTKACHELS

In Noorwegen ben ik in aanraking gekomen met houtkachels. Er worden veel eisen gesteld aan de kachels. Ze zijn zeer duurzaam gebouwd en kunnen tot 40 jaar mee!

GIETIJZER

Alle kachels die ik verkoop zijn van gietijzer gemaakt. Dit duurzame product geleidt warmte goed en is zeer betrouwbaar als het gaat om vormvastheid en breekvastheid. Gietijzer zegt het al: het wordt gegoten in mallen. Dat is het bijzondere van Noorse kachels. Aan de vorm kan je dus de kachel herkennen!

INKOOP

Ik zoek persoonlijk naar de beste en mooiste Noorse houtkachels. Daarbij hou ik rekening met jouw smaak en mijn eigen ervaring. Ik controleer ze op hun staat en als ze voldoen aan de strenge eisen, neem ik ze van particulieren over om ze vervolgens een tweede leven te geven.

REVISIE

Mijn doel is de gebruikte kachel een tweede leven te geven dat het verdient. De gemiddelde Noorse kachel kan 40 jaar mee, maar zover komt het vaak niet. Ik zorg ervoor dat elke kachel nauwkeurig gecheckt wordt. Na mijn behandeling “lekt” de kachel geen warmte of zuurstof en kan hij nog jaren mee.

ORIGINELE ONDERDELEN

Defecte onderdelen vervang ik met originele onderdelen. Sommige kachels zandstraal en spuit ik zelfs volledig nieuw. Elke kachel is 100% technisch als nieuw!

GARANTIE

Je krijgt garantie op elke tweedehands houtkachel vanaf € 300,-. Daarmee kan je vertrouwen op een goed product. Niet tevreden? Maak dan gebruik van de inruil- of omruilgarantie. Net zo makkelijk!

WELKE HOUTKACHEL?

Ben je op zoek naar een houtkachel maar je weet niet precies wat je nodig hebt? Bel of kom gerust langs, ik geef je graag advies over de soorten kachels, hun vermogen en in welke omstandigheden ze het beste tot hun recht komen.

RESERVEREN

Een kachel uit het assortiment kan voor maximaal 48 uur gereserveerd worden, mits telefonisch afgesproken. De reservering kan worden verlengd met een aanbetaling van € 100,-, die verrekend wordt na aankoop. Zonder aanbetaling komt de reservering automatisch te vervallen.

HOUT

Een houtkachel presteert het best en is het duurzaamst voor het milieu als je het juiste hout gebruikt. Wil je daar mee over weten? Ik adviseer je graag over stookmethodes, verbrandingswaarden en hout-droogmethodes. Uiteraard verkoop ik ook big bags hout.

ONDERHOUD

Ook voor onderhoud van je bestaande Noorse houtkachel beschik ik over de noodzakelijke originele materialen. Denk daarbij ook aan het schoonmaken en checken van de kachel of het vervangen van het kachelkoord en het hittebestendig glas (op maat).